Tejszínkrémes csokoládétorta
A recept pedig a www.desszert.eu -ról való kicsit sajátos módon kialakítva.
Hozzávalók:
Piskóta
6 tojás
6 evőkanál rétesliszt
6 evőkanál porcukor
szódabikarbóna
1 dkg kakaó
Krém
500 ml habkrém
15 dkg 70%-os csokoládé
ízlés szerint porcukor
Meggy
Dekoráció
1 tábla tejcsokoládé
fél tábla étcsokoládé
Elkészítés
6 tojásos kakaós piskótát készítünk.
A krém elkészítéséhez vesszük az 500ml habkrémet (én a MEGGLE habkrémet használom régóta és nálam nagyon jól bevált) és felverjük kemény habbá. Eközben vízgőzön csokoládét olvasztok 15dkg 70%-os étcsokoládét de ízlés szerint lehet többet és kevesebbet. A megolvadt csokoládét hagyjuk 5 percig hűlni majd belekeverjük a felvert habba, ezt folyamatosan kóstolva tudjuk meg milyen ízt szeretnénk elérni, a keserűbb krém kedvelői tehetnek bele még cukrozatlan kakaót, az édesebb íz kedvelői pedig porcukrot.
Ezután a krém 1/3-át rákenjük az alsó piskótára, majd ezt megszórjuk magozatlan meggyel, majd a másik harmadot is rákenjük.
A második piskótalappal lezárjuk a tortát, majd a maradék krémmel körbekenjük és a dekoráció elkészítéséig hűtőbe rakjuk.
A dekoráció elkészítése
Ismét vízgőz felett megolvasztunk egy tábla tej és fél tábla étcsokoládét, majd egy hideg márványlapra öntjük és papírvékonyan elkenjük. Megvárjuk amíg kihűl majd egy tortakenővel, késsel (ez nem ajánlatos ha konyhapulton csinálod :)) vagy spaklival elkezdjük felszedni.
A felszedett csokoldéforgáccsal megszórjuk a tortát, majd egy fél órát pihenni hagyjuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése