2012. március 13., kedd

Hagymás pirított tészta - édes savanyú szósszal

Hagymás, pirított tészta - édes savanyú szósszal




Hozzávalók:
- egy csomag ázsiai tészta (250g)
- 4-5 fej hagyma
- maroknyi fehérkáposzta
- 1-2 répa
- ketchup
- 2 tojás


Elkészítés


Egy wok serpenyőben feltesszük a káposztát kicsit párolódni, majd rádobjuk a hagymát a répával és a ketchuppal, és pirítjuk. Közben az ázsiai tésztát forró vízbe tesszük kb 12 percig (ne forrjon alatta a víz, csak előre felforralt vízbe tegyük bele és fedjük le). 
Ha kész a tészta szűrjük le, addigra kb a hagymás keverék is elkészült, sózzuk kicsit meg és dobjuk rá a tésztát. Pirítsuk le a tésztát, összekeverve a szósszal, és üssünk rá két felvert tojást.


Ne hagyjuk kiszáradni, így a végén üssük rá a tojást. Ízlés szerint még sózható, vagy borsozható, egyéb ázsiai fűszerekkel ízesíthető (nekem ez állt itthon rendelkezésemre :-))


A kész tésztát tálaljuk, és öntsük meg édes-savanyú mártással!


Jó étvágyat! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése