2012. március 13., kedd

Tejszínkrémes citromtorta

Tejszínkrémes citromtorta




Hozzávalók:


Piskótához
- 6 darab tojás
- 6 evőkanál rétesliszt púpozottan
- 6 evőkanál porcukor
- citromhéj


Krémhez
- 1 nagy pohár tejföl
- 500 ml habtejszín (MEGGLE habkrém, cukrászhab - ezek jobb áron vannak)
- 15dkg porcukor
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 evőkanál zselatin
- 1,5 citrom leve és reszelt héja


Elkészítés


Süssük ki a 6 tojásos piskótát. Miközben az hűl, keverjük ki a krémet!
A nagy pohár tejfölt összekeverjük a cukrokkal, majd belecsavarjuk a citrom levét és a reszelt héját. Egy másik edényben felverjük a habtejszínt (vagy ha habkrémmel dolgozunk azt, én azzal szoktam készíteni). Közben egy fél dl vízben felmelegítjük a zselatint. Levesszük a tűzről és belekeverünk egy két kanállal a tejfölös cukros masszából, majd az egészet beleöntjük a nagy mennyiségbe. A felvert habot is hozzákeverjük, és kész krémet kapunk. Rengeteg finom krém lesz belőle.
A piskótát ketté vágjuk, a krém 3/4-ed részét felkenjük a két lap közé a maradékot pedig a tetejére kenjük.


Díszíteni citromhéjjal (rózsa formában) vagy ízlés szerint lehet.
Ajánlom pihenni 3-4 órát a hűtőben!


Jó étvágyat
A receptet köszönöm: Tortaimádónak!


Édesapám kedvenc tortája, nagyon könnyű krémes, nyári melegben még jobban ajánlott!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése