2012. február 13., hétfő

Tejszínes brokkolikrémleves

Tejszínes brokkolikrémleves


Hozzávalók:


- 1 vagy 2 fej közepes brokkoli
- 1 - 1,5 fej vöröshagyma
- 1db nagyobb krumpli
- 4-5 gerezd fokhagyma (ez persze ízléstől is függ)
- Húsleves alaplé (természetesen leveskockával pótolható)
- 2dl főzőtejszín
- Bors, Só és Ízvarázs
- 15-20 dkg trappista sajt


Elkészítés:


1. A zöldségeket (brokkoli, vöröshagyma, krumpli és fokhagyma) megpucoljuk, kicsit szétszedjük és feltesszük főni (kb. annyi víz kell ami ellepi). Hozzáadjuk a vízhez a leveskockákat ha azzal készítjük (én azzal főztem) két kanál ízvarázst teszünk bele, és egy csipet sót.
2. Mikor megpuhultak a zöldségek levezesszük a tűzről és egy botmixerrel összeturmixoljuk. Most adjuk hozzá a 2dl tejszínt, egy kis borsot, majd visszatesszük a tűzre, és összerottyantjuk az egészet.
3. Kevés reszelt sajtot szórunk a tányérba majd rámerjük a levest.


Istenien finom. Én fokhagymásan szeretem, de ízlés szerint több és kevesebb is rakható bele!


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése